جان مکداول: ذهن و جهان

60000تومان

کتاب ذهن و جهان، که بر پایه‌ی شش درس‌گفتار مکداول در سال 1991 شکل گرفته است، به پرسشی می‌پردازد که شاید پرسش محوریِ فلسفه‌ی مدرن از زمان دکارت باشد: رابطه‌ی بینِ ذهن و جهان چیست و اساساً چگونه ممکن است که اندیشه‌ها درباره‌ی جهان باشند؟ کتاب با این ادعا شروع می‌شود که موضوعِ اصلی‌اش «نحوه‌ی وساطتِ مفاهیم در رابطه‌ی میانِ اذهان و جهان است» از نظر مکداول ما باید همسو با کانت به یک میزان بر اهمیت مفاهیم و ورودی تجربی مستقیم یا «شهودات» در پیوند میانِ اندیشه و واقعیت تأکید کنیم و از نوسانی ناخوشایند میان اسطوره‌ی داده و انسجام‌گرایی بپرهیزیم. پیشنهاد خود مکداول این است که برای موجودات زبانمند حساسیت ادراکی به‌صورت مفهومی شکل می‌گیرد. تصورِ این موضع دشوار است، چرا که ما معمولاً فرض می‌گیریم که طبیعت و مفاهیم در دو سوی مخالف یک شکافِ عمیق قرار دارند، اما مکداول سعی می‌کند با بهره‌گیری از مفهومِ «طبیعت ثانویه»‌ی ارسطو آن شکاف را نفی کند.

 

این کتاب بخشی از مجموعه‌ای‌ با عنوان «متون محوری فلسفه» است که بناست با توضیحاتی کوتاه و روشن، گرچه نه‌ ابتدایی، مهم‌ترین آثار تاریخ فلسفه را به خوانندگان معرفی و آن‌ها را برای مواجهه با خود این متون آماده و ترغیب کند.

توضیحات

جان مکداول: ذهن و جهان

در یک تجربه‌ی مشخص که فرد در آن به ‌اشتباه نمی‌افتد، چیزی که فرد درک می‌کند آن است که چیزها چنین و چنان هستند. اینکه چیزها چنین و چنان هستند محتوای این تجربه است، و همچنین می‌تواند محتوای یک حکم باشد: می‌تواند محتوای یک حکم شود، اگر سوژه تصمیم بگیرد که آن تجربه‌ را همان‌طور که به نظر می‌رسد بپذیرد. پس این محتوا مفهومی است. اما اینکه چیزها چنین و چنان هستند، اگر فرد به اشتباه نیفتد، جنبه‌ای از طرح کلیِ جهان نیز هست: چگونگیِ بودنِ اشیاء است. بنابراین این ایده‌ که عملیاتِ پذیرندگی ساختاری مفهومی دارد ما را در موقعیتی قرار می‌دهد که از تجربه به‌منزله‌ی گشودگی به طرح کلیِ واقعیت سخن بگوییم. تجربه باعث می‌شود که

توضیحات تکمیلی

وزن 70 گرم

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “جان مکداول: ذهن و جهان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X